Живот
26. February 2019 - 18:37

Мртовец станува од ковчегот и гледа во присутните: Пророкот кој тврди дека оживуваа умрени е хит на Интернет

Самопрогласениот пророк од Јужна Африка, кој тврди дека оживеел мртовец, му се заканува тужба од група локални погребални претпијатлија, кои наводно биле изманипулирани. 
 
Пророкот Алф Лу на  една од последните снимки предизвика многу насилна реакција каде што тој го  покажува наводниот мртовец, и кој по  повикот на пророкот станува од ковчегот и оди што присутните ги остава во шок. 
 
Тој  за време на неговиот сервис има цела организација околу него, па затоа повеќе изгледа како скапо шоу, почнувајќи од оркестар, златен микрофон со циркони и.т.н. 
 
Меѓутоа покрај исмејувањата на социјалните мрежи, снимката на наводниот воскреснувач наишло и на многу сериозни критики бидејќи станува збор за опасна манипулација. 
 
- Чуда не постојат, но очајните луѓе сакаат да веруваат во нив. Вакви работи се измислени за на несреќните и безнадежни луѓе да им се влечат пари, соопштила Комсиијата за промоција на заштитата на културата, религијата и етничките заедници. 
 
Три погребни претпријатија кои тврдат дека биле изманипулирани и дека биле вовлечени во измама, сега ќе покренат тужба против популарниот пророк.