Технологија
26. December 2016 - 17:43

Мерцедес ја менуваат автомобилската историја: Оваа иновација засекогаш ќе го смени начинот на кој функционираат бришачите

Автомобилскиот гигант Мерцедес ја направи можеби најефикасната иновација во поновата автомобилска историја.

Компанијата во иднина ќе им го олесни возењето на возачите со тоа што измислија нови брисачи на нивните автомобили. Тие наместо млазот вода да прска од некое друго место и за момент уште толку да ви ја намали видливоста, компанијаа на новите Мерцедеси вгради прскање на вода од самите бришачи.

Од видеото видете како би изгледало тоа во иднина: