Спорт плус
1. September 2023 - 17:47

Марија Димовска со сребрен медал на ЕП во кик бокс во Истанбул, Тиркер Исмаил освои бронза

На јуниорското европско WAKO кик бокс првенство Марија Димовска во финалната борба против Србинката Соња Вуксиќ освои сребрен медал, додека пак Тиркер Исмаил го освои бронзениот медал.

Утре за злато во финалната борба Силвио Мировски ќе се бори со Ефстахиадис Христос од Грција во која претседателот на Кик Бокс Маи Таи Федерацијата Дејан Митровски Урко очекува победа.