Спорт плус
8. December 2023 - 13:15

Македонската маитаи репрезентација замина на Европското сениорско маитаи првенство во Анталија

Македонската маитаи репрезентација замина на Европското сениорско маитаи првенство во Анталија, Турција.

Првенството ќе трае од 07-15.12.23. Нашата репрезентација во состав Дејан Митровски - Урко претседател на КМФМ, Драган Атанасовски тренер и Бобан Илиоски натпреварувач, по светското злато во кикбокс ќе се обидат да атакуваат и на европското маитаи злато.

Илиоски ќе има шест противници, но тој е искусен борец и ова е само уште еден предизвик за него, вели Дејан Митровски - Урко.

Во склоп на првенството ќе се одржи и Генерално Собрание на Европската маитаи федерација на кое учество ќе земат и нашите челници Митровски и Атанасовски.