Живот
27. November 2015 - 19:24

Мајка од пеколот: Преку Фејсбук за 250 доларa си го продала 6-месечното бебе

Две жени се уапсени поради продавање на шестмесечно бебе преку Фејсбук, пишува Анадолу Агенцијата.
 
Боливиски официјални лица објавиле дека мајката своето шестмесечно бебе го продала преку Фејсбук за 250 долари, и дека таа и жената која го купила бебето се уапсени под сомнение за кривично дело трговија со луѓе.
 
Претставници од Канцелариајта за заштита на децата во Санта Круз изјавиле дека 18-годишната девојка која го купила бебето сакала да го искористи како адут против нејзиниот сопруг кој ја напуштил. Тогаш сопругот ја известил полицијата за случајот, па жените биле уапсени.
 
Мајката на бебето имала 32 години, а изјавила дека го продала бебето за да ги плати трошоците за породувањето.