Балкан
9. October 2017 - 11:19

Магично утро на планина: Зимска идила на Копаоник, снег вее и не престанува

Првиот снег ги покри западните делови на Србија уште од петокот, а денеска на Копаоник осамна магично утро за љубителите на зимските активности. 

Октомврискиот снег не е ретка појава на оваа српска планина, но изненадување е што веќе има снежна покривка од 24 сантиметри. 

 

Љубителите на зимските спортови се радуваат бидејќи раниот снег ветува добра скијачка сезона.