Свет
18. February 2020 - 9:15

Мадуро ветува продолжување на воените вежби

Венецуела годинава ќе продолжи со одржување воени вежби, изјави претседателот на Венецуела, Николас Мадуро, на средба со воениот врв.

-Изјавувам дека воената вежба „Боливиски штит -2020“ ќе продолжи, кажа Мадуро и додаде дека земјата во моментов ја има најсилната војска во својата историја.

Првиот циклус од воената вежба „Боливиски штит-2020“ беше оддржан на 15 и 16 февруари.