-->
-->
Лошо по нашето здравје - кога правиме скара сите ја правиме оваа опасна работа
-->
Правењето скара е многу опасно за сите нас. Тоа е така, бидејќи со правењето скара се ослободува канцерогена материја која се означува како акролеин. Затоа избегнувајте често правење скара.
Подобро е месото да го испечете во тава. Така нема да биде мрсно и ќе биде поздраво. Сепак, доколку повеќе сте за варијанта скара, тогаш не го сечете месото додека го пржите на скара.
Оваа маринада е идеална и здрава за правење скара:
- 3 или 4 чешниња лук
- маслиново масло
- малку оцет
- малку сол и бибер
Измешајте ги состојките, а потоа оставете го месото во нив да отстои. Скарата ќе биде превкусна.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Израелската полиција изврши рација во Ал Џезира во Ерусалим, одзеде опрема
-
Костадиновска-Стојчевска: Македонскиот јазик е нашиот национален белег и најважниот симбол на културниот идентитет
-
Косовската полиција уапси 4-ца македонски државјани меѓу кои и кондовецот Агим Красниќи
-
Макрон го повика Нетанјаху успешно да ги заврши преговорите со Хамас
-
Димитровска: ДКСК оформи 45 предмети поврзани со изборите
-
14-годишна малолетничка од Петровец избегала од дома
-
Малолетник пријавен за насилство врз неговата мајка и брат
-
Бројот на загинати во поплавите во Кенија се искачи на 228