Македонија
22. September 2022 - 20:24

Ковачевски со сопругата на свечен прием организиран од Бајден

 Премиерот Димитар Ковачевски, со сопругата Елена Ковачевска, присуствуваше на свечениот прием за претседатели на држави и влади, организиран од претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден, во рамки на 77-то Генерално собрание на Обединетите нации.

-Присуството на премиерот Ковачевски на приемот организиран од претседателот Бајден е уште една потврда на долгогодишното стратешко партнерството на Северна Македонија со САД, како и поддршката што како држава ја добиваме во исполнување на клучните цели, но и за реализација на предвидените приоритетни политики за економски, социјален и демократски просперитет на државата, наведува владината прес-служба во соопштение.

Од Владата истакнуваат дека придобивките од членството на Северна Македонија во НАТО и стратешкото партнерство со САД, се од исклучително значење за државата, особено во период на глобална економско-енергетска криза со која се соочува целиот свет.