Живот
13. јуни 2017 - 20:05

Кој инвестирал 100 долари во биткоини пред седум години, сега има 83 милиони

Биткоин се вид дигитални пари (крипто валута) чија популарност во целиот свет рапидно расте од година во година. Она што го прави различен од конвенционалните пари е тоа што ниту една институција не ја контролира мрежата Биткоини, што значи дека банката не може да ги контролира вашите пари. Во април 2010 година цената на еден биткоин изнесувала 0.003 долари, додека денес цената на еден биткоин е повеќе од 2.500 долари.

Фортрејд, за сите кои се заинтересирани да научат како се тргува со биткоини, или оние кои вложуваат во себе и едноставно сакаат да го прошират своето знаење, подготви бесплатна е-книга „Како да се тргува со ценатата на Биткоини’ (т.н. CFD-i). Книгата е прилагодена на сите нивоа на знаење и може да се преземе на овој линк.

Пред повеќе од два месеци, по периодот на интензивниот раст на цената, Биткоинот достигна симболична пресвртница надминувајќи ја цената на една унца злато. Од тогаш до денес цената продолжи да расте и достигна 2.500 долари, со што двојно се зголеми.

Во меѓувреме многу држави го прогласија Биткоинот за  легален, што во голема мерка имаше позитивно влијание на неговата цена.