Македонија
23. March 2016 - 17:22

Ќе се санира мостот кај делчевското село Тработивиште кој води за Разловци

Мостот кај делчевското село Тработивиште кој води за Разловци ќе се санира со средства од ЕУ, а имплементатор на проектот за санација ќе биде УНДП.
 
Како што информираат од Општина Делчво, проектот е изготвен, а во наредните денови ќе биде распишана тендерска постапка, додека санацијата на мостот се очекува да започне кон средината на месец мај.
 
Инаку, овој мост попушти како резултат на надојдените води на Брегалница во минатогодишните поплави. На мостот е забрането поминување на товарни возила, а таа забрана ќе трае се до неговата санација, информираат од Македонија пат.