Фудбал
24. December 2015 - 14:05

Ќе ја спасиме „Маракана“

Фудбалскиот клуб Црвена Звезда издаде соопштение со кое ја поздравува одлуката комплексот  околку стадионот „Рајко Митиќ“ поранешна Маракана да се стави под генерална регулација и тоа само во спортска намена. 

Во соопштението на клубот се вели дека тоа е единствениот начин да се спаси комплексот од бројните тајкуни и миленици на власта кои дел по дел успеаја да присвојат одреден простор. 
Со регулацијата од страна на градот ќе се отвори простор за пронаоѓање на спонзор и финансиско стабилизирање на клубот.