Свет
5. August 2022 - 10:38

Кинески бродови и авиони ја преминале линијата на разделување со Тајван

Кинески бродови и авиони утрово ја преминале линијата на разделување со Тајван, изјави неименуван тајвански владин претставник.

– Околу десет бродови на кинеската морнарица утрово ја преминаа централната линија и останале во областа, а околу 20 кинески воени авиони накратко ја премина централната линија, изјави тој.

Сè уште нема официјална потврда од Министерството за одбрана на Тајван за бројот на авиони и бродови кои ја поминале линијата на разделување.