Македонија
16. July 2019 - 12:40

Калеска Ванчева: Покажавме дека нема недопирливи за правдата

За шпекулациите дека во случајот Рекет се вмешани и функционери и пратеници на СДСМ, таа вели дека владеачката  партија покажала дека е подготвена да прифати политичка и морална одговорност.

-  СДСМ веќе покажа дека е подготвена да прифати секаков вид на одговорност, особено политичката одговорност. Пример за тоа е Павле Богоевски кој си даде оставка во Собранието. Но во овој момент е премногу рано да се бара или да се утврдува ваков вид на одговорност бидејки се уште се е на ниво на  дезинформации-  рече Снежана Калевска Ванчева, пратеник на СДСМ.

Во контекст на СЈО, таа вели дека не можа да се бара одговорност од институција, туку дека кривичната одговорност секогаш е индивидуална за оној кој злоупотребил надлежност или извршил незаконско влијание.

 

Катерина Нешкова