Македонија
6. December 2022 - 16:49

Како донација тетовските пожарникари добија комбе возило за технички зафати

Тетовските пожарникари добија товарно возило како донација во рамки на проектот „Подобрување на отпорноста на поплави во Полошкиот регион“ што се спроведува со средства на Владата на Швајцарија и реализира од Програмата за развој при Обединетите Нации (УНДП) и Општина Тетово.

– Денеска на Територијалната противпожарна единица Тетово и е доделено возило (комбе), кое ќе се користи за технички зафати на оваа единица. Општинската администрација предводена од Билал Касами секојдневно е во служба на граѓаните и на оваа единица, каде досега се донесени многу различни донации во нивна корист за брза и ефикасна интервенција, како и опремување на оваа единица со фитнес простор и овозможување раст на платите,  информираа од канцеларијата за односи со јавноста при Канцеларија за комуникации и односи со јавноста во Општина Тетово.

Во рамки на проектот „Подобрување на отпорноста на поплави во Полошкиот регион“ во тек се градежни потфати и други активности со цел да се направи превенција од поплави на повеќе места во Тетовско и Гостиварско.