Македонија
12. July 2019 - 14:44

Како да препознаете расипано место во продавниците?

Летниот период и топлото време придонесуваат да имаме поголем број труења со храна. Граѓаните треба да бидат максимално внимателни при купувањето.

Гостин во утринската програма на „Сител“ беше редовниот професор на Факултетот за земјоделски науки и храна, Златко Пејковски, кој појасни како да избегнуваме да купуваме расипана храна и како треба да реагираме во дадени ситуации.