Македонија
12. July 2019 - 12:17

Како да препознаеме расипано место во продавниците

Летниот период и топлото време придонесуваат да имаме поголем број труења со храна. Граѓаните треба да бидат максимално внимателни при купувањето. Гостин во утринската програма беше редовниот професор на Факултетот за земјоделски науки и храна, Златко Пејковски, кој ни ги појасни работите како да избегнуваме да купуваме расипана храна и како треба да реагираме во дадени ситуации.