Македонија
25. January 2023 - 14:45

Јакимовски: Сопрете ги Бугарите да ја поминат границата на 4-ти февруари или ќе биде циркус

Лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски апелира до власта на 4 февруари превентивно да делува и да ги сопре најавените автобуси од Бугарија за да се избегнат инциденти. Тој  воедно предупреди доколку не се случи такво нешто дека ќе бидат повикани граѓаните да дојдат во голем број за сами да ги спречат најавените провокации од бугарска страна.

-Мислам дека провокацијата што ја спремаат одредени групи од Бугарија на 4 февруари на гробот на Гоце Делчев не треба да ја дозволиме. Според мене треба да се спречат тие автобуси да ја поминат границата. Во спортивно илјадници македонски граѓани ќе се соберат и тогаш ќе биде циркус, порача Јакимовски во телевизиско гостување.

 

ГРОМ