Балкан
10. јуни 2024 - 11:01

Избори ЕП: Во Хрватска најмала излезност, најголема во Белгија

На изборите за Европскиот парламент вчера излегоа само 21,34 отсто од хрватските гласачи, што значи помалку од секој четврти и помалку од европските избори во 2014 и 2019 година.