Здравје
25. јуни 2017 - 18:40

Испружете ги рацете и ставите лист хартија на дланките: За сао 5 секунди дознајте дали имате озбилен проблем!

Многу жени имаат проблеми со тируидната жлезда, затоа е потребно да  ги припремите симптомите, за да почнете со терапиа. Немојте да се загрижите затоа што со терапија која ви одговара се ќе биде во ред. важно е да одите на доктор за тоа да го прверите.

Забрзаната работа на срцето, наглата промена на расположението, шеста столица, нагло губење на килограми, висок крвен притисок се симптоми на хипертириоза - зголемено лашење на хормони на тируидната жлезда. Додавање на килограми, успорено рабоетење на срцето и слично се симптоми на хипотиериоза.

Битно како што кажавме да одите на доктор и направите анализа на крвта да го знаете нивото на хормонот, а пред да отидете на доктор можете да го направите овој мал краток тест.

испружете ги дланките и некој нека ви стави лист хартија. Ако прстите почнат да ви се тресат можно е да имате проблем со туроидбната жлезда. Секако направите анализа.