Балкан
21. July 2021 - 11:08

Христо Иванов: Во овој парламент мора да најдеме решение за проблемот со Македонија

– Во својот говор на отворањето на 46. Народно собрание на Бугарија, лидерот на „Демократска Бугарија“ Христо Иванов, рече дека мора да се најде решение со Република С Македонија, јави дописникот на МИА од Софија.

Според Иванов, Бугарија мора да покаже цврстина, но и храброст и да најде решение за проблемот со Република С Македонија во новиот парламент. Вистината, според Иванов, треба да се одбрани, но исто така и треба да се најде начин заедно да станеме членови на европското семејство, бидејќи, како што нагласи тој, тоа е бугарскиот национален стратешки интерес.

Во својот говор пред новото Национално собрание, Иванов, исто така, истакна дека нивните приоритети ќе бидат справување со новиот четврти бран Ковид-19 и борбата против корупцијата.