Живот
18. November 2017 - 10:10

Хранел јато орли на брод, но кога камерата свртила лево… Неверојатно!

Хранел јато орли на брод, но кога камерата свртила лево… НЕВЕРОЈАТНО!

Белоглавиот орел е граблива птица од Северна Америка, позната е уште како национална птица и симбол на САД. Се работи за ретки, но фасцинантни животни.

За повеќето луѓе, средбата со овие птици во дивина е вистинска среќа, а самиот контакт е речиси невозможен.

Сепак, тоа не е случај со рибарот Џеси Пик, кој на својот брод плови во водите на Аљаска.