Балкан
30. October 2015 - 9:38

Хаос во Нови Сад: Грабнал камион на „Комуналец“ и дивеел низ градот

Несекојдневна ситуација се случи синоќа, кога машко лице украло камион на „Комунална хигиена“ прв пат во историјата на овој град и тргнала да вози низ улицците и зад себе да остава лом.

Во текот на ноќта, на булеварот Европа, додека работниците од Комуналец од третата смена ги празнеле контејнерите, возачот и работниците излегле од камионот. Тоа е и пракса и возачот да излезе и да погледне како работниците го местат контејнерот, за да може да манипулира со самото возило. Додека тие го товареле контејнерот , некој влегов во возилотот, кое секако било запалено, додал гас и тргнал од местото.

Контејнерот паднал во таа прилика, а работниците останале зачудени и не можеле да поверуваат во тоа што им се сличило, па ја известиле полицијата. Ова никогаш не се случило во историјата на новосадското јавно претпријатие.

Набрзо, по стотина метри поминати, полициски возила го опколиле камионот и го извлекле несудениот возач.