Македонија
12. February 2024 - 10:19

Граѓаните во техничките станици ги пречека известување „Налепници NMK нема“

Известувањето кое утрово граѓаните ги дочека во Скопје низ станиците за технички преглед е „Налепници нема“.

На социјалните мрежи се објавуваат фотографии од различни региони и технички станици. Но на ниту една нема ознаки „NMK“.

Инаку од полноќ задолжително на вашето возило мора да имате ознака NMK и да го управувате со важечка возачка дозвола, односно со ознака „Република Северна Македонија“ на вашата возачка дозвола.

Во спротивно не смеете да го управувате возилото, или ќе бидете санкционирани од страна на полицијата.