Големо апсење на скопскиот аеродром | Сител Телевизија
Македонија
5. January 2017 - 12:42

Големо апсење на скопскиот аеродром

Вчера во 12.30 часот на ГП Аеродром „Александар Велики“- Скопје, при пасошка контрола било констатирано дека лицето М.Љ. (32) од Илинден-Скопје евидира со мерка „АПСИ“.

Тој е лишен од слобода и во 14.50 часот е предаден на полициски службеници од ПО Петровец за понатамошна постапка.

Истиот ден во 05.40 часот на аеродромот при пасошка контрола било констатирано дека лицето С.М. (25) од Тетово евидира со мерка “А” (Апси).

Тој е лишен од слобода и во 09.30 часот е предаден на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка.