Македонија
27. July 2017 - 18:23

Голем пожар во Ново Лисиче, гори сува трева и ѓубре

Гори сува трева и ѓубре на површина од 10.000 метри квадратни во Ново Лисиче, кај последната станица на автобусот со број 5. Во моментов пожарот се догасува, соопшти командантот на Територијална противпожарна единица на Град Скопје Ѕвонко Томевски.

- Пожарот се догасува со две возила и со шест пожарникари. Се е под контрола, изјави Томевски.

Пожарникарите интервенирале по дојава на граѓани.