Интернет
29. August 2016 - 11:30

Фејсбук со нова опција за корисниците - приватно коментирање!

Социјалната мрежа Facebook наскоро на корисниците ќе им овозможи да оставаат приватни коментари на фотографии, а нивниот коментар ќе може да го види единствено оној кој ја објавил фотографијата или личноста на која коментарот е упатен, пишува Metro.

Овој начин на коментирање ќе им овозможи приватност на корисниците да упатуваат коментари кои нема потенцијално да ги вознемируваат другите корисници, од политичка или верска содржина и слично.

Не е познато кога опцијата ќе стане достапна, со оглед на тоа што веќе се тестира.