Македонија
12. September 2016 - 12:33

Епицентарот на последниот земјотрес во скопско Ченто

Последниот земјотрес регистриран во 11:50 бил со интензитет од 2.3 степени според Рихтер а почувствуван во Скопје и поширокото подрачје. Епицентарот според координатите на европската макросеизмичка опсерваторија е во скопската населба Ченто.