Македонија
18. August 2016 - 11:07

Едно лице тешко повредено во страшна сообраќајка во Скопје

Едно лице е потешко повредено, а 14 со други повреди, во 16-те сообраќајни несреќи што се случиле во текот на вчерашниот ден на подрачјето на Скопје, а за коишто увид извршила сообраќајната полиција. 

Во текот на изминатиот ден од страна на сообраќајната полиција, откриени се поголем број на прекршоци. Затекнати се двајца возачи кои се санкционирани заради необновување на регистрација на возилото и тројца кои управувале патничко моторно возило без возачка дозвола.

Санкционирани се тројца возачи за сторен прекршок „забрането запирање и паркирање“ и еден возач за управување на патничко моторно возило без вклучени светла.