Фудбал
20. March 2020 - 17:49

Домашните фудбалски клубови бараат помош од ФФМ и државата

 Согласно со новонастанатата ситуација и со владините препораки, одлуки и мерки во врска со справувањето со заканата од COVID-19 и одлуката на ФФМ за прекин на неодредено време на
Националниот шампионат од Прва МФЛ, фудбалските клубови од Првата МФЛ, преку Одборот на клубови на Прва МФЛ,  поднесоа  барање со кое бараат помош  за полесно да ја надминат финансиската криза. Се бара намалување за 50% на давачките за пензиско и инвалидско осигурување на фудбалерите и вработените лица. Од државата се бара и даночно ослободување како и субвенционирање на платите за фудбалерите и вработените за периодот колку што трае паузата поради „Ковид-19“ вирусот поради кој има вонредни мерки во земјава. Во продолжение барањето во целост: