Македонија
5. May 2019 - 15:53

До 15 часот во Битола гласале 37,1 отсто од избирачите, а во Демир Хисар 48,09

До 15  часот на подрачјето на Општина Битола гласале 30.323 гласачи или 37.10  отсто од  вкупниот број евидентирани во Единствениот избирачки список.

Во Општина Демир Хисар до 15 часот гласале 3.364 гласачи или 48,09 насто од вкупниот број избирачи со право на глас во таа општина.

Од ОИК Новаци информираат дека на подрачјето на општината, на 24 гласачки места до 15 часот на гласање излегле и гласале 1.280 жители или 42,26 проценти од вкупно запишаните 2.959 избирачи, додека во Општина Могила 1.789 или 33,89 отсто од евидентираните 5.282 во Единствениот избирачки список.