Македонија
17. October 2021 - 17:39

ДИК: Изборниот молк ќе продолжи и после 19 часот

Изборниот молк ќе трае додека не се затвори и последното гласачко место, велат извори од Државната изборна комисија (ДИК). 

Претседателот на ДИК, Александар Даштевски, на последната прес-конференција информираше дека избирачките места каде има ред за гласање ќе останат отворени и по 19 часот за да може и оние граѓани кои ќе се најдат во дворот или во ходникот од гласачкото место да го остварат правото на глас.

Исто така, како што брифираат од ДИК, со оглед дека на десетина места имаше прекин на гласањето, од кои најдолгото 2 часа и 55 минути, ќе има продолжување на времето за гласање по 19 часот.