Македонија
8. јуни 2018 - 8:38

Дебата „Конфискација на имот и нелегално стекната имотна корист“

 Дијалог за политика на тема „Конфискација на имот и нелегално стекната имотна корист“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Институтот за европска политика - (ЕПИ).

Настанот ќе го отворат министер за внатрешни работи Оливер Спасовски и Симонида Кацарска, директорка на ЕПИ.

За говорници на форумот се најавени: Слаѓана Тасева, претседателка на Транспаренси интернешнал - Македонија, судијата и универзитетски професор Лазар Нанев, адвокатот и поранешен член на Антикорупциската комисија Драган Малиновски, Даница Џонова, в.д. директор на Бирото за застапување на РМ пред ЕСЧП (дсп) и Бобан Мисоски, професор на правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје.

Настанот се одржува во рамките на проектот „Мрежа 23+“, имплементиран од ЕПИ и Хелсиншкиот комитет за човекови права во РМ. Проектот е финансиран од Европската Унија, а ко-финансиран од амбасадата на Кралството Норвешка во Белград.