Македонија
7. February 2017 - 11:16

ЦУК: Нема опасност од поплави

Нема опасност од излевање на реките, но можно е заезерување на дел од помалите реки и водотеците, иако водостојот секојдневно се покачува, тврдат од Центарот за управување со кризи.
 
Од таму информираат и дека единиците на локалната самоуправа се предупредени да ја следат состојбата и навреме да реагираат.
 
Најголемо покачување на нивото на водата во речните корита има на реките: Вардар, Радика, Треска, Сатеска, Црна Река и Брегалница, а на другите реки има благо покачување на новото на водата.
 
Врнежите од дожд влијаат на топење на снегот, а тоа го зголемува нивото на вода во водотеците.