Македонија
4. February 2023 - 12:41

Членовите на навивачката група Комити ќе се поклонат пред гробот на Гоце Делчев

И навивачката група Комити пристигнаа на одбележувувањето на 151 година од раѓањето на Гоце Делчев. Моментално, секој поединечно минува низ полициска проверка за да може да пристапат до црквата Св.Спас. 

„Нека разберат клетите Татари, македонско име нема да загине“, грмат „Комитите“, порачувајќи „Чиста Македонија“.

По завршувањето на официјалниот дел од честувањето на 151-годишнина од роденденот на македонскиот револуционер, во црквата „Свети Спас“, почест на Гоце Делчев му оддаваат граѓаните.