Бизнис
6. September 2018 - 11:21

Цените на угостителските услуги на месечно ниво без промена, во однос на јули лани зголемени

Цените на угостителските услуги во август во споредба со јули годинава не забележале промена, додека во однос на јули лани има зголемување за 2,8 проценти, објави Државниот завод за статистика.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – август 2018 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 1,9 отсто, додека во однос на декември 2017 година е зголемен за 1,4 отсто.