Живот
5. September 2015 - 12:07

Цела болница зборува за нив - Три сестри се породија во ист ден

Три сестри од Ирска, на ист ден, во иста болница се породиле, додека нивната четврта сестра исто така била при крај со бременоста.

Триете сестри родиле здрави девојчиња и едно момче, а роденден ќе слават на 1 септември.

Маиреад Фитз Патрик е првата од нив која роди момче кое го крсти Томас. Нејзината сестра Џоли Годфреј роди девојче по име Сорча, а третата сестра Верни Ворд го крстила бебето Пелим.

Четвртата сестра малку е разочарана поради тоа што не се породила и таа со нив, пренесуваат британските медиуми.