Живот
30. March 2016 - 18:59

Бламирање со математичка задача стана интернет хит

На интернет секојдневно се објавуваат илјадници видео снимки, но една, на која момче и поставува „математичка загатка“ на неговата девојка, стана вистински хит.

- Постариот брат има четири години. Неговиот помлад брат е двојно помлад, што значи дека има две години. Колку години ќе има помладиот брат, кога постариот ќе има 100, гласи задачата за која девојката никако не можела да го „открие“ точниот одговор.

Таа прво е уверена дека одговорот е „50 години“, но нејзиното момче во видеото упорно ја тера повторно да размисли.

По долгото рамислување на девојката, момчето на крајот сепак и „открива“ каде погрешила.

- Помладиот брат ќе има 98 години, затоа што е две години помлад од постариот брат, кој има 100, и вели тој, по што таа во почетокот е уверена дека тоа „нема логика“.

Видеото на Јутјуб досега има над 1,5 милиони прегледи.