Македонија
1. March 2016 - 13:30

Без струја утре делови од Арачиново, Аеродром, Бутел и Шуто Оризари

Без електрична енергија утре од 6:30 до 14:30 часот ќе останат дел од корисниците од село Арачиново, информираат од РЦУК Скопје.

Од  7:30 до 09:00 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. „Васил Ѓоргов“ бр. 15 17, 18, 19 и 20 во општина Центар, а од 8:00 до 12:00 часот корисниците од ул.„Тодор Чангов“, под улици  41, 43, 51 и други околни во општина Аеродром.

Во периодот од 8:30 до 13:00 часот без струја ќе останат корисниците од  ул. 18 во населба Радишани, а од 9:00 до 14:30 часот корисниците од северниот дел на населба Визбегово во општина Бутел. Без струја од 9:30 до 15:00 часот ќе бидат корисниците од ул.„Дринска“, од ул. „Нов Живот“ и ул. „Виничка“ во општина Шуто Оризари.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, прекините се поради технички зафати во електросистемот.