Свет
4. February 2023 - 15:22

Белгиската полиција разбила албанско - бугарска нарко група и запленила над 50 килограми кокаин и хероин

Белгиската полиција разбила албанско-бугарска нарко група која била активна на територијата на оваа земја. 

 -Во акцијата уапсени се 11 лица, извршена е котрола во нивните домови во повеќе градови во Белгија, при што запленети се четириесет килограми кокаин и тринаесет килограми хероин, 100 илјади евра, за кои постојат основи на сомнение дека се  стекнати од продажба на дрога, 12 парчиња огнено оружје, повеќе палети со тутунски производи и неколку возила, јави Ора њуз. 

 Нарко бандата користела возила опремени со скриени прегради за транспорт на дрога што доаѓала од Холандија, дистрибуирајќи ја во Белгија и Обединетото Кралство.