Македонија
8. January 2020 - 11:24

Апел за помош на малата Анастасија која се бори со тешка форма на тумор

Анастасија Ризова, мало девојче од Валандово, село Пирава, се бори со тешката форма на тумор, за третманот во Турција е неопходна сума од 100.000 евра, пари што не можат да ги обезбедат нејзините родители.

За таа намена креирана е „Гоу Фанд Ми” кампања за донации за малата Анастасија, која итно бара начин да оди на лекување во Турција, така што соништата на родителите за заздравување на нивното дете ќе станат реалност, а малата Анастасија ќе започне да живее нормален и здрав живот.

Да бидеме хумани, да бидеме луѓе, затоа што на нашата мала Анастасија и нејзините родители ова значи Живот!

Од Македонија и странство можете да донирате на отворената донаторска сметка:

IBAN MK07200003533584183 (za stranstvo)
Жиро сметка за Македонија: 200003533584183
SWIFT STOBMK2XXXX
STOPANSKA BANKA A.D.
11 OKTOMVRI 7
1000 Skopje

Линк за донации преку GoFundMe:

https://www.gofundme.com/f/apel-za-pomoc-apel-for-help-anastasija-rizova

Македонски Телеком и А1 – телефонски броеви за донации 143-104 и 143-666

Со едно вртење на телефонските броеви 143-104 и 143-666 донирате по 100 ден.