Македонија
22. May 2019 - 11:43

Антикорупциска ќе испитува како се трошеле буџетските пари

По сопствена иницијатива антикорупциската комисија ќе ја испитува постапката за избор на канцеларии на поранешниот претседател Ѓорѓе Иванов. На денешната седница е донесена одлука да се отвори и постапка во која антикорупционерите ќе испитуваат како државните функционери ги трошат буџетските пари, кои лица користат службени возила, надоместоци за превоз, стан, одвоен живот. Фокусот ќе биде ставен на пратениците, но анкетни листови и формулари ќе бидат испратени до сите државни институции.

Деспина Тодоровска