Свет
25. May 2022 - 10:19

Андриушченко: Во Мариупол загинаа најмалку 22.000 луѓе

Советникот на градоначалникот на Мариупол, Петро Андриушченко изјави дека од почетокот на војната во градот  загинале најмалку 22.000 луѓе.

Тој додаде дека во Мариупол, кој сега е под контрола на руските сили, најверојатно бројот на жртвите е многу поголем.

Андриушченко истакна дека Мариупол „е вратен во Среден век”.