Македонија
5. јуни 2020 - 13:50

Ахмети: Време е за прв албански премиер

Целта на Демократската унија за интеграција (ДУИ) е премиер Албанец, пишува на својот фејсбук профил лидерот на партијата, Али Ахмети.

„Дозволете заеднички да ја дефинираме нашата следна цел – на следните избори заеднички да избереме ценета, докажана и прифатлива личност за ПРВ АЛБАНСКИ ПРЕМИЕР !!!, пишува Ахмети во свој статус по повод 18-годишнината од основањето на партијата.