Македонија
13. March 2020 - 15:18

4 нови случаи на корона вирус во Македонија

Нови 4 случаи на корона вирус во земјата, сите од Дебар кои се поврзани со контактите на заразениот брачен пар. Сите се на возраст од над 50 години. Дебар и Центар Жупа од денес се во карнтин.

Владата воведе кризна состојба во овие општини, што значи забрана за движење. Дополнително, кризниот штаб ќе одлучува кпи мерки ќе следуваат.

 

Сања Димитровска