Живот
19. December 2017 - 12:42

Змиите се плашат само од една работа - Ставете го ова во куќата или дворот

Змиите во дворовите, куќите и зградите влегуваат во потрага по храна. Дарко Карамасан од Славонија лови змии и открива како да ги избркате засекогаш.
 
Луѓето од околината честопати го бараат за помош, за да ја фати змијата и да ја однесе што подалеку.
Бидејќи природен непријател на змијата е ежот, веруваме дека играчка еж би ви помогнала. Затоа во дворот каде што поминувате најмногу од времето ставете ваква играчка. Според некоја логика шансите да се појави змија се многу мали, - пишува „Uspješnažena.com“