Македонија
17. September 2019 - 15:21

Златен медал за македонскиот велосипед што чисти воздух

Пронајдокот на неколкумина македонски студенти, велосипед со тркало кое го чисти воздухот, освои златен медал на меѓународната изложба во јужнокрејскиот град Сеул.

Пронајдокот „Филтер за воздух вграден во велосипедско тркало“ кој е остварен од страна на нашите студенти: Ина Крстевска, Филип Попоски, Марко Насески, Мартин Спасовски, Игор Џамбаски и Александар Јанковиќ освои златен медал на меѓународната изложба „KIWIE 2019“ одржана во Сеул, Јужна Кореја, објавија на Фејсбук од Машинскиот факултет во Скопје.