Живот
17. July 2017 - 14:37

Жители на Наксос испржија 1,5 тони компири

Грчкиот остров Наксос влезе во Гинисовата книга на рекорди, откако група локлани жители испржија тон и половина компири.

Компирите биле пржени во 22 казана.

Досегашниот рекорд од 454.095 килограми, остварен на 20 септември 2014, и припаѓаше на американската сојузна држава Аризона.