Живот
17. March 2016 - 23:00

Жените одлучија: Ова е идеалната големина на пенис

Полемиките околу тоа која големина на машкиот полов орган најмногу им одговара на жените никогаш не престануваат.

Баш затоа научниците одлучија да ја разоткријат вечната дилема: Која е идеалната големина на пенисот?

Научниците од Универзитетот во Мексико и Универзитетот во Калифорнија тврдат дека го имаат одговорот на ова прашање.

Во истражувањето учествувале 75 жени од 18 до 65 години кои се во хетеросексуални врски и имаат редовен сексуален однос.

На секоја од нив им се прикажани 33 модели на машки полови органи во големини од 10 до 21,5 сантиметри и им било поставено прашањето - која големина на пенис им е најпримамлива за долгорочна врска, а која за авантура за една ноќ.

Дошле до сознание дека големината од 12 до 16 сантиметри е најпосакувана кога е долга врска во прашање, а кога се работи за авантура за една ноќ, жените тогаш преферираат малку поголема бројка и тогаш велат дека големината од 16 до 17 сантиметри е најпосакувана