Македонија
5. March 2021 - 15:41

Жени од Штип и Кочани измамени од гатачка

Две жени од Штип и Кочани биле измамени од гатачки, а случаите ги пријавиле вчера.

Како што информира портпаролот на СВР-Штип, Гордана Панајотова, првата измама се случила на 3 март откако две лица дошле во дворот на штипјанката (50) и под изговор дека знаат да гледаат, ја довеле во заблуда и ѝ одзеле златен накит.

Вториот случај се случил вчера во 16 часот во Кочани. Измамената 66 годишна жена пријавила дека женско лице  дошло во нејзиниот дом и под изговор дека знае да растура магии, ја довело до заблуда. И во овој случај е одземен златен накит.